• Home
  • Sony onthult PlayStation 5! | Alles over de PS5 bij Intertoys

Sony onthult PlayStation 5!

Publicatiedatum: 12-06-2020

PS5: Play has no limit

De PlayStation 5 (PS5) is de nieuwste generatie (next-gen) console uitgebracht door Sony. De console is verkrijgbaar in twee verschillende modellen: de PS5 met disc tray en de PS5 All Digital Edition. Onderstaand volgen de belangrijkste specificaties die jij moet weten over de nieuwe console.


PS5 disc tray en PS5 All Digital Edition: het design van beide consoles

Het grootste en meest belangrijke verschil tussen de PS5 disc tray en PS5 All Digital Edition, is dat de eerstgenoemde console beschikt over een CD-lezer. Dit betekent dat je voor deze console je games fysiek kunt kopen en de disc in de PS5 kan worden afgespeeld. De All Digital Edition is, zoals de naam al doet vermoeden, volledig digitaal. Bij deze versie koop je alles juist weer digitaal via de PlayStation Store en is er geen CD-lezer aanwezig. Dit verschil is duidelijk zichtbaar in het design van beide consoles. De PS5 met disc tray heeft een extra curve die ruimte biedt voor de CD-lezer.Het overige design tussen beide consoles komt volledig overeen. Het design is futuristisch te noemen met de blauwe accentverlichting en een tweekleurig design bestaand uit een zwart-witte kleur. Aan de voorkant van de consoles is ruimte gelaten voor een USB-A poort en USB-C poort, de aan- en uitknop en, in geval van de PS5 met disc tray, een knop voor de CD-lezer. Aan de achterkant vind je twee USB A-poorten, een HDMI 2.1-poort, voedingsingang en een ethernet netwerkpoort. De console met disc tray heeft een gewicht van 4,5 kg, terwijl dit voor de All Digital Edition uitkomt op 3,9 kg. Daarbij hebben de consoles een afmeting van 39 cm x 10,5 cm x 26 cm (LxBxH). Beide consoles kunnen zowel in een verticale als horizontale positie worden gepositioneerd.


Specificaties van de PS5

Nu het uiterlijk van de PS5 bekend is, is het een mooi moment om nog even stil te staan bij de mogelijkheden van de console. De PS5 console beschikt over een geïntegreerde I / O, AMD GPU en ultrasnelle SSD-schijf die vooral de laadtijden van de console verminderen. Er is met zorg gekeken naar het toevoegen van 3D Audio en ray tracing die, t.o.v. de PlayStation 4 (PS4) beiden bijdragen aan een behoorlijke verbetering van de grafische en audiovisuele prestaties van de console. De PS5 is in staat om, bij compatibele games, framesnelheden te behalen van 120fps met ondersteuning voor 120Hz-uitvoer op 4K-schermen. Ook is er ondersteuning voor 8K-uitvoer en HDR-technologie waarmee een levendig en levensecht kleurengamma wordt bereikt. Ten slotte zijn er ook functies voor haptische feedback en adaptieve triggers toegevoegd aan de console. Dankzij deze functies krijgen jouw in-game acties nog meer impact. Onderstaand volgen opgesomd alle technische specificaties van de PS5:

  • CPU: 8 core/16 Threads x86-64 AMD Ryzen 'Zen 2' processor. Variabele frequentie, oplopend tot 3.5 GHz.
  • GPU: AMD Radeon RDNA 2-based graphics engine. Inclusief ray tracing. Variabele frequentie, oplopend tot 2.23 GHz (10.3 TFLOPS).
  • Systeemgeheugen: 16 GB GDDR6 geheugen.
  • Systeemgeheugen: 448 GB/s bandbreedte.
  • SSD: 5.5 GB/s bandbreedte (Raw).
  • PS5 Game disc: Ultra HD Blu-ray, oplopend tot 100 GB/disc.
  • Video out: 4K 120Hz TVs, 8K TVs, VRR (gespecificeerd door HDMI 2.1).


Update: Beide PS5 consoles zijn op dit moment niet meer op voorraad. Houd onze PS5 pagina goed in de gaten voor updates over de console en bijbehorende games en accessoires.