Nintendo Direct: alle hoogtepunten op een rij!

Publicatiedatum: 09-02-2023

De eerste Nintendo Direct van 2023 zit er weer op! Er zijn een hoop nieuwtjes voorbijgekomen en wij hebben voor jou alles even samengevat. Bekijk hieronder de hoogtepunten.


Gameplay trailer voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Ongetwijfeld een van de populairste games die dit jaar verschijnt voor de Nintendo Switch is The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom. Nintendo heeft tijdens de Nintendo Direct livestream een nieuwe gameplay trailer gedeeld, bekijk hieronder de beelden.


Tegelijkertijd kwam het nieuws naar buiten dat er een Collector’s Edition aankomt met onder meer een steelcase en artwork boek en dat er een nieuwe amiibo van Link wordt gelanceerd. Deze amiibo verschijnt net als de game op vrijdag 12 mei. Mocht er een pre-order komen van de Collector’s Edition en amiibo, dan kun je natuurlijk direct terecht bij onze game pre-orders.


Metroid Prime Remastered beschikbaar op Nintendo Switch

De kogel is door de kerk! Na jarenlange geruchten is de remaster van Metroid Prime een feit. Metroid Prime Remastered voor de Nintendo Switch is de terugkeer van een klassieker die in 2002 verscheen voor de GameCube.


In deze game kruip je in de huid van premiejager Samus Aran en onthul je duistere experimenten van ruimtepiraten op de planeet Tallon IV. De remaster heeft onder andere HD-visuals en verbeterde audio.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp heeft een releasedatum

Na lang uitstel heeft Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp zijn releasedatum te pakken! De strategische turn-based game verschijnt op vrijdag 21 april voor de Nintendo Switch.


Gameplay trailer én releasedatum voor Pikmin 4

Maak kennis met de Pikmin uit Pikmin 4! Tijdens Nintendo Direct is er een nieuwe gameplay trailer gedeeld. In de wereld van Pikmin laat je kleine plantachtige wezentjes groeien die je opdrachten kunt geven en kunt inzetten om vijanden te overmeesteren in een missie op een onbekende planeet.


Pikmin 4 introduceert nieuwe Pikmin, waaronder ijs-Pikmin die het terrein om hun heen kunnen bevriezen. Ook krijg je een ruimtehond, Otsjin genaamd, die jou als trouwe viervoeter volgt bij je missie.


Pikmin 4 verschijnt op vrijdag 21 juli voor de Nintendo Switch. De pre-order voor deze game is binnenkort bij ons beschikbaar! Houd hiervoor ook onze game pre-orders in de gaten.

Demo gelanceerd voor Octopath Traveler II

Eind februari verschijnt Octopath Traveler II voor de Nintendo Switch. Nintendo heeft vlak na de Nintendo Direct een demo vrijgegeven waarin je de eerste uren van de game kunt spelen.


Perfect als jij alvast wilt weten wat je zoal staat te wachten in deze avonturengame! Naast de Nintendo Switch verschijnt Octopath Traveler II voor de PlayStation 4 (PS4) en PlayStation 5 (PS5).


  • Nintendo Switch Octopath Traveler II is helaas niet meer bij ons verkrijgbaar
  • PS5 Octopath Traveler II is helaas niet meer bij ons verkrijgbaar
  • PS4 Octopath Traveler II is helaas niet meer bij ons verkrijgbaar

Disney Illusion Island eind juli verkrijgbaar

Ben je dol op Disney? Dan is Disney Illusion Island een game om in de gaten te houden! In deze game, die exclusief verschijnt voor de Nintendo Switch, ga je op pad met Mickey, Minnie, Donald en Goofy.


Tijdens Nintendo Direct werd duidelijk dat Disney Illusion Island een 2D-coöp-platformavontuur is die je met maximaal vier spelers tegelijk kunt spelen. Je moet drie magische boeken verzamelen op de mysterieuze planeet Monoth. Tegelijkertijd probeer je de Hokuns te redden, de kleine en pluizige bewoners van het eiland.


Disney Illusion Island vindt plaats in een handgetekende wereld en bevat volledig ingesproken, geanimeerde tussenfilmpjes en georkestreerde muziek. De game verschijnt op 28 juli voor de Nintendo Switch.


Wij hebben nog geen pre-order beschikbaar voor Disney Illusion Island. Mocht daar verandering in komen, dan kun je terecht bij onze game pre-orders.

Game Boy en Game Boy Advance games komen naar de Nintendo Switch

Goed nieuws voor iedereen die oude tijden wilt herleven! Nintendo heeft tijdens Nintendo Direct namelijk bekendgemaakt dat geselecteerde games voor de Game Boy en Game Boy Advance zijn uitgebracht voor de Nintendo Switch.


De games voor de Game Boy zijn toegevoegd aan het Nintendo Switch Online lidmaatschap. Als je Nintendo Switch Online+ hebt, heb je ook toegang tot de Game Boy Advance games.


Voor het eerst kun je daarbij lokaal of online met z’n tweeën spelen in compatibele games. Enkele games die je kunt spelen zijn Tetris, Super Mario Land 2-6, Wario Land 3 en Mario Kart: Super Circuit.

Gameplay trailer voor Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon

Als laatste werd er tijdens de Nintendo Direct nog een nieuwe gameplay trailer getoond voor Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon. In deze game leer je meer over het verhaal van de jonge leerlingheks en haar reis door het verboden woud om haar moeder te redden.


Bekijk hieronder de beelden voor een impressie van dit avontuur en de gameplay die je daarbij mag verwachten:


Dat waren de belangrijkste nieuwtjes van de Nintendo Direct! Naar welke game kijk jij het meeste uit?